top of page
Search

5 būdai, kaip suvaldyti nerimą

Šis laikotarpis ne vienam iš mūsų kelia nerimą. Kartais jo net patys tiesiogiai nejaučiame, tačiau jis vis tiek mus veikia. Žmonės nerimauja ne tik dėl karo, kylančių kainų. Net ir be šių aplinkybių kasdien nerimą patiria nemaža dalis žmonių. Todėl labai svarbu mokėti suprasti savo nerimą ir jį sumažinti ar pašalinti. Tad nuo ko pradėti?



Pirmiausia turite rasti priežastį ir atrasti sprendimą


Nerimas nėra geriausias draugas ir priverčia prastai jaustis, kartais net sutrinka sveikata. Todėl labai svarbu atlikti tam tikrus žingsnius, kurie padės pažvelgti į viską kitaip.

  • Atraskite tai, kas jus neramina. Paklauskite savęs - kas man kelia didžiausią nerimą?

  • Pagalvokite - ką norėtumėte pakeisti?

  • Susidėliokite žingsnius - ką galite padaryti, kad pasiektumėte savo išsikeltą tikslą?

  • Apgalvokite, kas nutiks, jei atliksite šiuos žingsnius ir ką darysite.

Na, o tuomet lieka padaryti tai, ką suplanavote, kad nerimas dingtų. Tačiau labai svarbu po to įvertinti ar pavyko pasiekti tikslą, ar jaučiatės geriau.


Gyvenkite ir džiaukitės kasdieninėmis akimirkomis


Vienas blogiausių sprendimų - tai nuolat gyventi nerimo būsenoje, taip pamirštant džiaugtis šia diena. O juk labai svarbu atminti, kad gyvename čia ir dabar. Pasistenkite kažką veikdami pajausti džiaugsmą ir įsijausti tik į tai, ką darote - leidžiate laiką su šeima, skaitote knygą, vaikštotės gamtoje. Džiaukitės akimirkomis.


Pabandykite užsiimti aktyvia fizine veikla


Užsiimkite aktyvia fizine veikla – sportuokite, važinėkite dviračiu, eikite pasivaikščioti, šokite, bėgiokite. Kuo daugiau aktyviai judėsite, tuo labiau nukreipsite dėmesį nuo to, kas jus nuolat neramina. Be to, tuo pačiu pagerinsite ir bendrą savijautą, sustiprinsite imuninę sistemą.


Sumažinkite reikalavimus sau


Dažnai žmonės nerimauja – ar viską gerai padariau, ar tikrai sugebėsiu kažką atlikti, ką kiti galvoja apie mane. Ir tokios mintys priverčia nuolat nerimauti. Tačiau pagalvokite – ar tikrai reikėtų save visur spausti ir nuolat galvoti apie tai, ką pagalvos kiti. Tai tikrai dažna problema. Bet pagalvokite, kad jūs gyvenate sau ir ne visi viską darome vienodai. Būkite geriausi sau, bet ne kažkam kitam. Mažiau nerimaukite dėl kitų nuomonės. Neapsikraukite neigiamomis mintimis.


Vertinkite viską racionaliai


Pirmiausia mus užvaldo baimė ir jausmai, o racionalus protas kažkur tarsi dingsta. Net ir šiuo metu, kai aplink vyksta tiek baisių dalykų labai svarbu stengtis reaguoti ramiau, kad nerimas neužvaldytų kiekvienos jūsų dienos akimirkos. Pasistenkite kiek įmanoma ramiau viską įvertinti, atrasti veiklų, kurios padeda jums nusiraminti.


Savo darbe mes kasdien susiduriame su žmonėmis, kurie patiria ne tik skausmą, sielvartą, bet ir nerimą. Juk netekus artimojo dažniausiai klausiame savęs, kaip reikės gyventi toliau. Todėl mes, kaip komanda dirbanti su žmonėmis jų sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis, visuomet stengiamės, kiek įmanoma padėti, patarti. Savo darbe vadovaujamės tuo, kad nuoširdumas ir atsidavimas savo klientui svarbiausias.


Laidojimo namų “Tyla” įkūrėjai,

Laura ir Tadas


116 views
bottom of page