top of page
Search

Kaip padėti sau atsipalaiduoti?

Kasdienybė kartais gali būti tikrai varginanti – darbas, namų ruoša, netikėti rūpesčiai, skaudūs praradimai. Todėl stresas tikrai neišvengiamas, o dažnai jis perauga ir į depresiją. Tuomet kankina nuolatinis nerimas, sunku atsipalaiduoti, emocinė savijauta be galo prasta. Šiuo sunkiu visiems laikotarpiu žmonės tapo dar labiau pasyvūs, pikti ir nelaimingi. Todėl nusprendžiau pasidalinti su jumis keliais būdais, kurie padės atsipalaiduoti ir pažvelgti į pasaulį kitomis akimis.



Raskite laiko sau


Per nuolatinį skubėjimą ir rūpinimąsi kitais, kartais tikrai sunku rasti laiko sau. Atrodo namuose visiems prireikia būtent jūsų, darbe taip pat visi nuolat turi daugybę klausimų, o gal pavargstate nuo piktų klientų. Tačiau rasti laiko sau tiesiog būtina - net ir 15 minučių vien tik sau padės atitrūkti nuo kasdieninių rūpesčių. Atraskite namuose vietą, kur galėtumėte pabūti tik jūs, pasidarykite mėgstamos arbatos ar kavos puodelį, pasiimkite paskaityti mėgstamą knygą ar įsijunkite pažiūrėti patinkantį filmą. O kartais puiku tiesiog pabūti su savo mintimis. Taip pat puikiai atpalaiduoja karšta vonia su putomis, raminanti muzika.


Mažiau daiktų - mažiau chaoso


Tai, kokia mūsų nuotaika, priklauso ir nuo aplinkos namuose ar biure. Įrodyta, kad jei namuose aplinka tvarkinga, neapkrauta daiktais, ji teigiamai veikia savijautą ir psichologinę būseną. Labai svarbu susikurti jaukią aplinką, kuri padės atsipalaiduoti ir dar labiau nekels sąmyšio. Pastebėjote, kad užtenka to, kad namuose išsimėto daiktai ir tai iš karto vargina. Tad kuo mažiau daiktų namuose, tuo didesnė ir vidinė ramybė, lengviau atsipalaiduoti.



Leiskite darbus atlikti kitiems


Pažįstamas jausmas – pats atliksiu geriau, tiesa? Ir taip, gal būt kartais tam tikrus darbus pačiam atlikti yra tikrai paprasčiau ir rezultatas labiau džiugina. Tačiau ilgainiui tai vargina, o visos prisiimtos atsakomybės tiesiog išsekina. Labai naudinga išmokti dalį pareigų, darbų perduoti kitiems. Namuose pasiskirstykite ruošos darbus ar įsigykite prietaisų, kurie palengvintų kasdienybę. Darbe taip pat neapsiimkite daryti visko patys. Nors ir sunku, tačiau darbus pasiskirstyti būtina, kitu atveju gresia išsekimas ir nuovargis.


Daugiau laiko skirkite artimiesiems, draugams



Nuolat skubant ir lekiant atrodo nelieka laiko niekam. Net ir artimiausiems žmonėms. Todėl pasiskirstykite dienos laiką taip, kad rastumėte kokybiško laiko savo šeimai, draugams. Drauge praleiskite daugiau laiko – kartu pažaiskite stalo žaidimus, eikite pasivaikščiokite ar tiesiog drauge ramiai pavakarieniaukite. Labai svarbu skirti vieni kitiems daugiau dėmesio ir laiko. Dirbant tokį darbą, kaip mūsų, tikrai pastebime, kaip artimieji gailisi, kad per mažai laiko buvo kartu. Todėl vertinkite vienas kitą tol, kol turite vienas kitą.

96 views
bottom of page